Halve marathon Sint Anthonis 16 maart 2019

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2019

Jurgen Claassen uit Groesbeek heeft de 21e editie van de Halve marathon van Sint Anthonis in een tijd van 1.18.34 op zijn naam gebracht. De verschillen aan de kop van de wedstrijd waren klein. Nummer twee Rick Hendriks uit Geffen en nummer drie Edwin Achterberg uit Nuenen finishten kort daar achter in 1.18.55 respectievelijk 1.19.01 . Het was dan ook een mooie wedstrijd over een prima beloopbaar parcours.

Bij de dames was de winst voor Loes Verstappen uit Tilburg in een prima eindtijd van 1.28.11. Zij liep daarmee de concurrentie op ruime afstand. De tweede plaats was voor Cindy van der Avoort uit Lent in 1.31.32 met kort daar achter Anne van Kooten uit Eindhoven in 1.32.07 .

Op de 5 km was de winst voor Erik van Rijsewijk uit Vierlngsbeek (16.40) voor Sjors Thielen uit Wanssum (16.55), hier was de derde plaats voor Nemi Roozemond uit Genderen in 17.31 minuten. Bij de dames ging de overwinning naar Mandy Beukers uit Woerden in 21.22 minuten voor Fannie van Bree uit Handel (21.57) en Janneke Rigters uit Mill (22.26).

Deze editie kende in totaal 412 deelnemers aan de halve marathon en 89 deelnemers aan de 5 km hetgeen een mooie stijging was ten opzichte van vorig jaar.

Het was wel heel erg warm op deze dag in Venlo. Na twee jaar eindelijk weer deze mooie wedstrijd maar dan wel bij een temperatuur van ruim 25 graden: dat was minder voor alle lopers. Het enthousiasme

Veel zon, een fris windje en een prima parcours, alles aanwezig voor de clubloop van dit jaar. Met eerst de jongste kinderen op de 1 km en daarna de ouderen op de 5 km. Eric had na de finish voor all

Nadat sommigen leden al tijdens onze eigen halve marathon in maart al een wedstrijd over 5 km hadden gelopen, kon het tijdens de Kleffenloop echt los. Op alle drie de afstanden was onze vereniging ac